De bouw van deze volautomatische autoberging is onderdeel van de totale metamorfose, die de Noordwal en Veenkade aan de kant van de Paleistuin ondergingen tussen 2012 en 2015. Tijdens de verbouwing werden 2 bruggen vervangen, de gracht weer opgesteld en de kades rondom de gracht opnieuw ingericht. Door de gemeente Den Haag is gekozen voor een volautomatische autoberging, omdat dit soort parkeergarages aanzienlijk minder ruimte op straatniveau innemen. Er zijn geen hellingbanen nodig waarover automobilisten naar boven of beneden moeten rijden. De bouw van de autoberging werd eind 2015 afgerond, waarna een proefperiode van een half jaar plaatsvond.

Werking Vol Automatische auto Berging

Abonnementhouders rijden hun auto in 1 van de 2 glazen lifthuisjes langs de gracht op de Noordwal of Veenkade en stappen uit. Na het scannen van een speciaal parkeerpasje, parkeert het systeem de auto in de autoberging onder de gracht. Het ophalen van de auto neemt na het scannen van het parkeerpasje bij 1 van de lifthuisjes 1,5 tot 3 minuten In beslag. Het systeem bespaart tijd en gemak doordat niet meer gezocht hoeft te worden naar een parkeerplek. De auto staat droog en veilig voor diefstal en schade. Juist op de gracht is een vriendelijker en aangenamer beeld ontstaan doordat deze autovrij is gemaakt door parkeerruimte onder de gracht te realiseren.

Bron:gemeente Den Haag

Uitgevoerde werkzaamheden

Movares heeft samen met de Mexgroep het project VAB Vol Automatische auto Berging begeleid vanaf initiatief, planvorming t/m uitvoering. Movares voerde voor de gemeente Den Haag werkzaamheden uit gericht op het installatiecontract. Het gaat om onderstaande werkzaamheden:

  • Unsolicited Proposal
  • Haalbaarheidsonderzoek op basis van varianten;
  • Exploitatieonderzoek;
  • Referentieontwerp;
  • Opstellen Contracten op basis van UAV-GC + M;
  • Uitvoeringsbegeleiding op basis van SCB;
  • Ondersteuning in de beheerfase.

VAB parkeerberging Movares

Bron:Jurriaan Brobbel

Word jij onze nieuwe collega?