Om de continuïteit van de bedrijfsvoering van het Huis van Bewaring locatie Pieter Baan Centrum, tot de verhuizing medio 2017, te borgen moesten de energievoorziening en de verlichtingsarmaturen vervangen worden.

Vraag van de opdrachtgever

  • Het maken van een ontwerp en bestek voor de vervanging van de energievoorziening, verdeelinrichting en voedingskabels, en de verlichtingsarmaturen.
  • De directievoering van en het toezicht op de uitvoeringswerkzaamheden inclusief functionele tests en oplevering.

Bijzonderheden

Bij de vervanging van de energievoorziening is vooral rekening gehouden met het beperken van de verstoring voor de gebruikers en met de veiligheid. Zowel in relatie tot de bedrijfsvoering als in samenhang met andere systemen, zoals toegangscontrole, CCTV en ICT-voorzieningen.

Movares heeft hiervoor de werkwijze voor de vervanging zorgvuldig afgestemd op de continue 24/7 bedrijfsprocessen van het Pieter Baan Centrum.
Door veel aandacht te besteden aan de afstemming en samenwerking met de aannemer, het personeel van het  Pieter Baan Centrum en het Rijksvastgoedbedrijf.
Zo zijn v
oor de veiligheid van personeel en observandi, voor die momenten waarop de elektrotechnische installaties spanningsloos moesten zijn, technische en organisatorische maatregelen en voorzieningen genomen.

Tevens heeft Movares om een lager energieverbruik te realiseren in het ontwerp een aangepaste schakeling en energiezuinige LED verlichting toegepast.

Kenmerken van dit project

 
LocatieUtrecht
 
Periode2014 - 2015
KlantRijksvastgoedbedrijf

Word jij onze nieuwe collega?