Ons project

Verbindingswijzer analyse bereikbaarheid Westpoort Amsterdam

In het havengebied van Amsterdam vinden vele ontwikkelingen plaats. Eén daarvan is de groei van inwoners en activiteiten en het verder optimaliseren van de bereikbaarheid. Op dit moment vormt station Amsterdam Sloterdijk het openbaar vervoersknooppunt van Westpoort. Dit multimodale  knooppunt is de belangrijkste schakel in het bereiken van de havens met het OV. Echter, vanwege de mismatch tussen vraag en aanbod en de reistijd tot de uiteindelijke bestemming maken werknemers van bedrijven in de havens weinig gebruik van het OV. In het verder optimaliseren van de bereikbaarheid van en naar de havens met het OV heeft Movares met behulp van de verbindingswijzer meerdere toekomstscenario’s geanalyseerd.

Vraag van de opdrachtgever

De opdrachtgever vroeg Movares meerdere verbindingswijzeranalyses uit te voeren voor Westpoort Amsterdam. Deze zijn gebaseerd op zowel de huidige situatie als een viertal toekomstscenario’s. Aan de hand van deze analyses wil de opdrachtgever inzichtelijk krijgen wat de bereikbaarheid, uitgedrukt in minuten reistijd, is voor werknemers van meerdere havenbedrijven. Tevens wil de opdrachtgever de bereikbaarheid van een aantal punten in Amsterdam Nieuw-West naar verschillende geselecteerde locaties in Westpoort geanalyseerd hebben.

Uitgevoerde werkzaamheden

In dit project is er intensief met de opdrachtgever samengewerkt in het ontwikkelen van toekomstscenario’s voor de bereikbaarheid van het havengebied in Amsterdam. Met behulp van de verbindingswijzer is een aantal locaties in Westpoort geanalyseerd. Voor deze locaties is in eerste instantie nagegaan wat de huidige bereikbaarheid is (uitgedrukt in reisminuten). In overleg met opdrachtgever zijn daarna meerdere toekomstscenario’s opgesteld die de bereikbaarheid van de locaties in Westpoort kunnen verbeteren. Ook deze scenario’s zijn doorgerekend en geanalyseerd.

LocatieAmsterdam
Periode2018 - 2018
Klant3PM

De Movares Verbindingswijzer

Goede bereikbaarheid is cruciaal voor het functioneren van onze samenleving. Of het nu gaat om kantoren, woningen, scholen, ziekenhuizen of bedrijventerreinen. Maar hoe breng je...
Lees verder

Verkeer en vervoer

Hoe houden we Nederland bereikbaar terwijl de hoeveelheid verkeer blijft toenemen? Voor al uw verkeer- en vervoervraagstukken kunt u bij Movares terecht.

Lees verder