Ons project

VENTI – ontwikkeling en vrijgave PLC interlocking (SIL4)

Spoorbeveiliging is duur en wordt steeds duurder. Door standaard COTS-componenten (‘commercial of the shelf’) en open processen te gebruiken is het mogelijk om lagere lifecyclekosten te realiseren. Movares ontwikkelde met ProRail onder de projectnaam Venti het SIL4-beveiligingssysteem PLC interlocking, inclusief safety case, en voerde een pilot uit in Santpoort Noord. Na een testperiode van een halfjaar is eind 2012 PLC interlocking vrijgegeven voor generiek gebruik op het hoofdrailnet in Nederland.

Adviseur Railveiligheid en veiligheidsmanagerandre.seegers@movares.nl+31 (0)6 - 51 30 32 55

Vraag van de opdrachtgever

Het projectdoel: ontwerp een nieuw beveiligingssysteem op basis van COTS-componenten met dezelfde functies en veiligheidsniveau als bestaande, vrijgegeven beveiligingssystemen.

Uitgevoerde werkzaamheden

Ontwikkeling van het nieuwe systeem inclusief safety case en uitvoeren van een pilot.

Samenwerking

Het beveiligingssysteem is samen met de opdrachtgever ontwikkeld. ProRail was zeer tevreden over de samenwerking, PLC interlocking is eerder dan gepland vrijgegeven.

Innovatie een van onze pijlers

Nieuwe ontwikkeling op basis van COTS-componenten om de lifecyclekosten te optimaliseren.

LocatieSantpoort Noord
Periode2009 - 2012
KlantProRail

Aantonen veiligheid en certificering

Bij wijziging of nieuwbouw van spoorvervoer is het aantonen van de veiligheid van groot belang om in dienst te mogen gaan. Nederlandse en Europese wet-…

Lees verder

Safety case

Of het nu gaat om de bouw van een nieuwe spoor- tram- of metrobaan, of om het ontwikkelen van een nieuw systeem binnen railinfrastructuur, er is altijd een bewijs van veiligheid (safety case) nodig.

Lees verder

Veiligheidsmanagement en RAMS

Movares combineert de kennis en ervaring van een grote hoeveelheid RAMS-methoden met inhoudelijke kennis van technische systemen en hun gebruik.

Lees verder
Adviseur Railveiligheid en veiligheidsmanagerandre.seegers@movares.nl+31 (0)6 - 51 30 32 55