De gemeente Amsterdam vervangt het bestaande materieelpark door nieuwe rijtuigen. Het huidige net biedt daarvoor onvoldoende capaciteit. Movares Systems Engineering maakte het Operational Concept Description voor de Opstelterreinen Metro Amsterdam (OMA).

Senior adviseur Systems Engineeringarjen.boon@movares.nl+316 - 51 09 23 53

Vraag van de opdrachtgever

De Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer (DIVV) van Amsterdam wil het bestaande materieelpark vervangen door nieuwe rijtuigen van grotere lengte en met meer capaciteit.  Het huidige net biedt daar onvoldoende capaciteit voor. De voertuigen dienen ’s nachts bewaakt te worden opgesteld, er moet klein onderhoud aan kunnen worden gepleegd worden en ze moeten kunnen worden gereinigd op de Opstelterreinen Metro Amsterdam (OMA).

Uitgevoerde werkzaamheden

De bijdrage vanuit Movares System Engineering betrof het maken van een Operational Concept Description op basis van klantenquêtes. Op basis hiervan is een klanteisenspecificatie gemaakt en op basis daarvan zijn ontwerpen. Deze ontwerpen hebben geleid tot een systeemspecificatie en van daaruit is het systeem verder gedecomponeerd.

Kenmerken van dit project

 
LocatieAmsterdam
 
Periode2010 - 2011
KlantDienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer

Kennisgebieden

Wie zijn onze experts?

Senior adviseur Systems Engineeringarjen.boon@movares.nl+316 - 51 09 23 53

Word jij onze nieuwe collega?