Om de bereikbaarheid te vergroten van ‘Sugarcity’, het herontwikkelingsproject van de voormalige suikerfabriek, is in Halfweg in 2012 een nieuw station geopend.
Het ontwerp van het station sluit naadloos aan bij de dynamiek van het toekomstige gebied. De vloeiende en asymmetrische vormgeving geeft de halte een moderne en snelle uitstraling, passend bij de nieuwe ontwikkeling van dit uitgaanscentrum en de ‘moves’ van de treinen.

Het ontwerp is er op gericht om de halte veel presentie te geven richting de omgeving.  De kapjes zijn hierom asymetrisch gemaakt met een verhoging naar het voorplein en de parkeerplaats. Een lange trap over de volledige lengte van de overkapping benadrukt dit uitnodigende gebaar. De kapjes zijn felgroen gemaakt, enerzijds passend bij de landelijke omgeving, anderzijds lekker opvallend.
Al is de halte ingeklemd tussen de provinciale weg en het spoor: je zult er niet meer ongemerkt voorbijrazen.

Vanuit sugarcity gaat een loopbrug over de N200 naar het voorplein en naar de perrons. Aan de Noordzijde is er een brug over het water naar het parkeerterrein gemaakt. De loopbruggen van staal ogen bijzonder licht. Door hun dynamische vormgeving en metalen kleurstelling sluiten ze goed aan bij het industriële karakter van de oude gebouwen op het Sugarcity-terrein.

Kenmerken van dit project

 
LocatieHalfweg
 
Periode2012 - 2012
KlantProRail en Provincie Noord-Holland