Vanwege de geplande werkzaamheden aan de verharding van de Van der Madeweg vroeg de gemeente een ingenieursbureau om een onderhoudsadvies voor de voegovergangen bij de kunstwerken. Voorwaarde was hierbij dat er na uitvoering van het onderhoud de eerste 20 to 25 jaar geen nieuw onderhoud meer nodig zou zijn. Dit resulteerde in een rapport waarin voor een groot bedrag aan onderhoud geadviseerd werd.

Vraag van de opdrachtgever

Geef een second-opinion over het onderhoudsadvies.

Uitgevoerde werkzaamheden

Onze adviseur heeft zich niet alleen verdiept in het gegeven advies, maar is ook met de gemeente om tafel gaan zitten én heeft de situatie ter plekke bekeken. Uit het gesprek met de gemeente bleek dat de kunstwerken, vanwege de geplande verlaging naar maaiveldniveau van de Van der Madeweg, over 25 jaar afgebroken zullen worden. Bovendien bleek dat de gevonden lekkage met name veroorzaakt werd door een slechte aansluiting van het asfalt op de stalen voegprofielen en een slecht functionerende hemelwaterafvoer.

De conclusie was uiteindelijk dat er geen ingrijpend onderhoud aan de voegovergangen nodig is. Dit wordt veroorzaakt door de relatief korte restlevensduur, de afname van de belastingen ten opzichte van het ontwerp en de eenvoudig op te lossen lekkages. Alles bij elkaar een aanzienlijke besparing voor de gemeente.

Kenmerken van dit project

 
LocatieDuivendrecht
 
Periode2013 - 2013
KlantGemeente Ouder-Amstel

Wie zijn onze experts?

Senior Adviseur Instandhouding Constructiesjohn.van.dijk@movares.nl+316 - 51 62 44 26

Word jij onze nieuwe collega?

Kennisgebieden