Voor de aanleg van het nieuwe RandstadRail station Den Haag Centraal werd Movares gevraagd het safety management, het opstellen van safety cases en de begeleiding van de vergunningaanvraag op zich te nemen.

Adviseur Railveiligheid en veiligheidsmanagerandre.seegers@movares.nl+316 - 51 30 32 55

Vraag van de opdrachtgever

Het verzorgen van safety management, opstellen van safety cases en begeleiding vergunningaanvraag, zodat het nieuwe station veilig in gebruik genomen kan worden.

Uitgevoerde werkzaamheden

De werkzaamheden bestonden uit de inzet van een integraal safety manager en een safety manager specifiek voor de spoorbeveiliging.

Belangrijk onderdeel van de werkzaamheden van de safety managers was de afstemming met de diverse betrokken partijen als aannemer BAM en leveranciers, de stakeholders HTM (infrabeheerder en vervoerder) en RET (vervoerder) en Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

De safety managers begeleidden het complete traject van specificatie, ontwerp tot de test en indienststelling. Daarvoor zijn ook de RandstadRail safety cases geactualiseerd.

Vanuit zijn overkoepelende rol stemde de integraal safety manager specifiek af met de veiligheidsregio en de vergunningverlener en leverde hij een belangrijke bijdrage aan het Informatiedossier in het kader van de Wet Lokaal Spoor.

De safety manager spoorbeveiliging heeft specifiek de documentatie op veiligheidsaspecten gereviewd en de testen spoorbeveiliging in de fabriek (Factory acceptance test – FAT) en op locatie (Site acceptance test – SAT) bijgewoond.

Kenmerken van dit project

 
LocatieDen Haag
 
Periode2013 - 2016
KlantMetropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH)

Wie zijn onze experts?

Adviseur Railveiligheid en veiligheidsmanagerandre.seegers@movares.nl+316 - 51 30 32 55

Word jij onze nieuwe collega?