Ons project

Safetymanagement Lightrailstation Den Haag Centraal (HSE)

Voor de aanleg van het nieuwe RandstadRail station Den Haag Centraal werd Movares gevraagd het safety management, het opstellen van safety cases en de begeleiding van de vergunningaanvraag op zich te nemen.

Adviseur Railveiligheid en veiligheidsmanagerandre.seegers@movares.nl+31 (0)6 - 51 30 32 55

Vraag van de opdrachtgever

Het verzorgen van safety management, opstellen van safety cases en begeleiding vergunningaanvraag, zodat het nieuwe station veilig in gebruik genomen kan worden.

Uitgevoerde werkzaamheden

De werkzaamheden bestonden uit de inzet van een integraal safety manager en een safety manager specifiek voor de spoorbeveiliging.

Belangrijk onderdeel van de werkzaamheden van de safety managers was de afstemming met de diverse betrokken partijen als aannemer BAM en leveranciers, de stakeholders HTM (infrabeheerder en vervoerder) en RET (vervoerder) en Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

De safety managers begeleidden het complete traject van specificatie, ontwerp tot de test en indienststelling. Daarvoor zijn ook de RandstadRail safety cases geactualiseerd.

Vanuit zijn overkoepelende rol stemde de integraal safety manager specifiek af met de veiligheidsregio en de vergunningverlener en leverde hij een belangrijke bijdrage aan het Informatiedossier in het kader van de Wet Lokaal Spoor.

De safety manager spoorbeveiliging heeft specifiek de documentatie op veiligheidsaspecten gereviewd en de testen spoorbeveiliging in de fabriek (Factory acceptance test – FAT) en op locatie (Site acceptance test – SAT) bijgewoond.

LocatieDen Haag
Periode2013 - 2016
KlantMetropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH)

Safety case

Of het nu gaat om de bouw van een nieuwe spoor- tram- of metrobaan, of om het ontwikkelen van een nieuw systeem binnen railinfrastructuur, er is altijd een bewijs van veiligheid (safety case) nodig.

Lees verder

Wet lokaal spoor

Met de komst van de Wet lokaal spoor is er veel veranderd in de wereld van tram, metro en lightrail. Het bevoegd gezag ging over van de centrale overheid naar metropool- en vervoerregio’s en provincies, en ook de vergunningverlening ging flink op de schop.

Lees verder

Veiligheidsmanagement en RAMS

Movares combineert de kennis en ervaring van een grote hoeveelheid RAMS-methoden met inhoudelijke kennis van technische systemen en hun gebruik.

Lees verder
Adviseur Railveiligheid en veiligheidsmanagerandre.seegers@movares.nl+31 (0)6 - 51 30 32 55