Om het spoor klaar te maken voor de groeiende aantallen reizigers worden in Nederland acht grote stations verbouwd tot goed geoliede ov-terminals. Deze vormen samen het programma ‘Grote Stations­projecten’ van spoorbeheerder ProRail. Movares levert een bijdrage aan vier van deze projecten: Rotterdam Centraal, Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal en Arnhem Centraal.

Vraag van de opdrachtgever

Aannemer Mobilis vroeg Movares het Uitvoeringsontwerp op te stellen voor de stationspassage, de fundaties van de kolommen van de
stationsoverkapping en het overheidsdienstenplatform.

Uitgevoerde werkzaamheden

Vanuit Movares was een compleet ontwerpteam gedetacheerd bij aannemer Mobilis. Movares heeft onder meer de stationspassage, de fundaties van de kolommen van de stationsoverkapping en het overheidsdienstenplatform ontworpen en heeft geadviseerd over de aarding van het gehele station. Verschillende disciplines van Movares waren hierbij betrokken: Beton, Staal, Geotechniek, Baan en Spoorbouw, TES (Tractie-energiesystemen).

Samenwerking

Het project Rotterdam Centraal kende een groot aantal stakeholders en stelde hoge eisen aan logistiek en fasering. Vlak na de definitieve opdracht volgde een vliegende start, waardoor de doorlooptijd tussen ontwerp en  uitvoering heel kort was. Begrip tussen ontwerpers en uitvoerders, snel werken en elkaar goed verstaan bleken de succesfactoren.

Kenmerken van dit project

 
LocatieRotterdam
 
Periode2008 - 2014
KlantMobilis

Wie zijn onze experts?

Word jij onze nieuwe collega?