Aanleiding

Door het toenemende aantal reizigers is het huidige station van Utrecht Centraal te klein geworden. De stationshal wordt daarom omgebouwd tot een grote Openbaar Vervoer Terminal (OVT). Alle vormen van openbaar vervoer worden onder één dak samengebracht. Naast de significante uitbreiding van het transfervloeroppervlak wordt er ook 8000 m2 winkeloppervlak gerealiseerd.

Uitgevoerde werkzaamheden

Movares maakte het integrale ontwerp van de installaties voor de nieuwe OVT Utrecht. Naast de installaties voor de transferfunctie, zoals de verlichting, sprinklerinstallatie, brandmeldinginstallatie en het cameratoezicht, ontwierp Movares ook de installaties voor de winkels en horecagelegenheden.

Bijzonderheden

Omdat veel mensen gebruik maken van het station heeft (brand-)veiligheid een hoge prioriteit. Om de OVT en de omgeving voor reizigers veilig te maken stelde Movares een integraal veiligheidsontwerp op. Dit ontwerp is de basis voor alle deelprojecten in de stationsomgeving. Bij het ontwerpen van de installaties is veel aandacht besteed aan het inpassen van de installaties in de architectonische ambities.

De grote uitdaging van het project was dat er rekening gehouden moest worden met een groot aantal belanghebbenden en een complexe fasering.

Kenmerken van dit project

 
LocatieUtrecht
 
Periode2009 - 2012
KlantProRail

Wie zijn onze experts?


Word jij onze nieuwe collega?

Kennisgebieden