Movares ontwierp in nauwe samenwerking met DROEZ een station dat met een sterk beeldmerk op de kaart gezet kan worden. Station Groningen Europapark is een sociaal veilig station met een herkenbare uitstraling en een goede aansluiting op zijn omgeving. De belangrijke noord-zuid fietsverbinding loopt door het station. Met een ‘shared – space’ vinden reizigers en fietsers op natuurlijke wijze hun weg in het stationsgebied.
Ook dit project laat zien hoe het station een meeting-place kan worden met een locale en specifieke karakteristiek – in dit geval een stationslandschap met publieks- en verblijfskwaliteit.

Vraag van de opdrachtgever

Maak een station dat als icoon op de kaart gezet kan worden.

Uitgevoerde werkzaamheden

Ontwerp en begeleiding realisatie

Samenwerking

DROEZ, gemeente Groningen

Innovatie een van onze pijlers

Het project is een mooi voorbeeld van ‘landscaping the station’, oftewel een stationslandschap.

Kenmerken van dit project

 
LocatieGroningen
ArchitectNienke van de Lune & Peter Heideman, studioSK
 
Periode2010 - 2013
KlantProRail i.s.m. de gemeente