Ons project

Onderzoek touringcars Amsterdam

Niemand kan er omheen, het wordt steeds drukker in Amsterdam. Het nieuwe college van Amsterdam acht het daarom tijd voor echte keuzes, waarin voorrang wordt geven aan voetgangers, fietsers en het openbaar vervoer en waarin de stad autoluw wordt. Een van de ambities in het coalitieakkoord 2018-2022 van de gemeente Amsterdam is dat touringcars worden geweerd binnen de A10 en beneden het IJ.

Senior adviseur parkeren en mobiliteit hans.zuiver@movares.nl+31 (0)6 - 30 86 04 92

Vraag van de opdrachtgever

De gemeente Amsterdam vroeg Movares om te onderzoeken welke effecten het weren van touringcars kan hebben op de vervoerwijzekeuzes in de stad.

Uitgevoerde werkzaamheden

Movares heeft interviews gevoerd met een aantal belangrijke partijen, die reizen per touringcar naar, vanuit en/of binnen Amsterdam organiseren, in de branche. De benaderde partijen zijn gevraagd welke keuze ze denken te gaan maken als touringcars worden geweerd binnen de A10 en beneden het IJ. Hierbij kan het gaan om het aanbieden van alternatieven voor de touringcar, het wijzen op bestaande alternatieven (fiets of openbaar vervoer) of het stoppen van de activiteit. Ook is ingegaan op de vraag wat voor soort voertuig (# passagiers) men denkt in te gaan zetten als alternatief voor de touringcar en welk effect dit heeft op in- en uitstaplocaties.

LocatieAmsterdam
Periode2018 - 2018
KlantAmsterdam

Verkeer en vervoer

Hoe houden we Nederland bereikbaar terwijl de hoeveelheid verkeer blijft toenemen? Voor al uw verkeer- en vervoervraagstukken kunt u bij Movares terecht.

Lees verder