Aanleiding

Door de grote verbouwing van de Openbaar Vervoer Terminal (OVT) Utrecht voldeed de noodvoedingsinstallatie niet meer. De Katreinetoren en het station deelden namelijk een noodvoedingsinstallatie. Als er een belangrijke kabel bij het station kapot zou gaan, zou ook de stroom in de Katreinetoren uitvallen. Dit zou een onwenselijke situatie zijn. Hiervoor moest een oplossing bedacht worden.

Uitgevoerde werkzaamheden

Movares heeft veel ervaring met de verschillende noodvoedingsinstallaties en hun (on-)mogelijkheden.

Tijdens uitgebreide studie onderzocht Movares onder andere de ruimte waar de installatie moest komen te staan, de eisen waaraan de nieuwe installatie in deze complexe omgeving moest voldoen en hoelang de installatie in noodstroom kan voorzien.

Uiteindelijk viel de keuze op Twister, een installatie van Van Lien BV. Movares maakte een implementatieplan en zorgde ervoor dat de oude en nieuwe installatie op elkaar aansloten. Movares begeleidde de uitvoering. Door ’s nachts de installaties op elkaar aan te sluiten, was er weinig tot geen hinder voor de passagiers van Utrecht Centraal en de mensen in de Katreinetoren.

Innovatie een van onze pijlers

Twister werd in Duitsland veelvuldig gebruikt, maar was in Nederland nog onbekend. Movares en Van Lien hebben voor het eerst in Nederland de Twister geplaatst. Het is een erg vernieuwende installatie die ook veel kan betekenen voor de toekomst. Twister:

• Start op in 0,4 seconde

• Kan een bedrijf ongeveer 2 uur van stroom voorzien

Kenmerken van dit project

 
Periode2009 - 2012
KlantDTZ Zadelhoff

Kennisgebieden

Word jij onze nieuwe collega?