Ons project

NS Safetymanagement Nieuwe Intercity (ICNG)

NS heeft de Intercity Nieuwe Generatie (ICNG) besteld. De ICNG moet aantoonbaar veilig worden geïntegreerd in de werkprocessen van NS. Dat betreft het proces voor vervoer en het proces voor instandhouding.

Opstellen veiligheidsdossiers

NS vroeg om ondersteuning bij het opstellen van de veiligheidsdossiers. Met die dossiers wordt aangetoond dat de ICNG veilig kan worden opgenomen in de processen van NS.

Alstom

In het project is samengewerkt met de bouwer van de trein, de firma Alstom.

Mogelijke veiligheidsrisico’s

Eerst zijn met experts van NS mogelijke veiligheidsrisico’s geïnventariseerd. Er is vastgesteld of risico’s aanvaardbaar zijn of welke maatregelen nodig zijn om de risico’s aanvaardbaar te maken. Voor specifieke aspecten zijn detailanalyses gemaakt. Eisen die de bouwer van de trein stelt aan de processen van NS zijn aantoonbaar geïmplementeerd. Het geheel is opgenomen in een Veiligheidsverantwoording zoals geëist door de Europese Verordening CSM-REA. De verantwoording voldoet aan het Veiligheidsbeheer-systeem van NS en is getoetst door een Assessment Body (AsBo)

(Bron foto: Wikipedia)

LocatieUtrecht
Periode2017 - Heden
KlantNS

Veiligheidsmanagement en RAMS

Movares combineert de kennis en ervaring van een grote hoeveelheid RAMS-methoden met inhoudelijke kennis van technische systemen en hun gebruik.

Lees verder