De heer Lemmers van Accor Hospitality:
“Bouwwerkzaamheden zijn voor gasten en personeel zeer belastend, terwijl een hotel een oase van rust dient te zijn. Movares heeft zich uitstekend ingeleefd in onze processen, zodat de werkzaamheden hier goed op inspeelden. Ook het uiteindelijke resultaat past precies bij de hoogwaardige kwaliteit die ons hotel wil uitstralen.”

Vraag van de opdrachtgever

De Accor Group wilde Hotel Novotel Amsterdam City renoveren, terwijl gasten en personeel er zo weinig mogelijk hinder van mochten ondervinden. Movares ondersteunde Accor in de voorbereiding en uitvoering van de renovatie van de begane grond en de eerste verdieping en de bouw van het nieuwe congrescentrum.

Uitgevoerde werkzaamheden

Movares heeft onder meer het ontwerp voor de technische installaties voor zijn rekening genomen. Om een goed uitvoerbaar plan te maken, was kennis van het hotelproces een voorwaarde. Inpassing van de werkzaamheden binnen het hotelproces, dat normaal gesproken in een oase van rust verloopt, werd dankzij de inspanningen van Movares ook tijdens de verbouwing, grotendeels gerealiseerd.

Movares ontwierp de nieuwe elektrotechnische installaties die het ingenieuze en veeleisende lichtplan van een Engelse interieurarchitect perfect moest kunnen ondersteunen. Ook voor de conferentiezalen ontwierp Movares een model voor de automatische aansturing van de licht- en geluidsinstallatie. Mensen die in het Novotel conferentiecentrum een presentatie met behulp van een beamer willen geven, kunnen met één druk op de knop de verlichting en de muziek langzaam laten dimmen. Hij heeft daarbij keuze uit meerdere presets.

Accor wilde verder hoogwaardige installaties voor de foyer, het restaurant en de keuken op de begane grond evenals voor de wellness-ruimtes op de eerste verdieping. Ook die heeft Movares voor haar rekening genomen. Tot slot koppelde Movares de ontruimingsinstallatie aan de geluidsinstallatie om – in geval van nood – snel automatisch gegenereerde waarschuwingen te communiceren.

Gezien het complexe ontwerp voerde Movares ook de bouwbegeleiding uit. Het hotel heeft dankzij deze renovatie de status van Novotel Flagship gekregen. Dat betekent dat het hotel op basis van ontwerp en afwerkingsniveau het hoogste Novotel Plus-niveau heeft bereikt.

Samenwerking

Bosparai Accociates B.V. (architect) Van Rossum B.V. (constructeur)

Specifieke informatie:

Ruud Peffer
T: 030-265 4237
M: 06-2294 1865
E: ruud.peffer@movares.nl

Kenmerken van dit project

 
LocatieAmsterdam
ArchitectBosparai Accociates B.V.
 
Periode2007 - 2009
KlantAccor Group

Word jij onze nieuwe collega?

Kennisgebieden

Onze diensten