Ons project

Nieuwe Botlekbrug

ProRail beheert het spoor dat op de Botlekbrug ligt en heeft er daarom veel belang bij dat de raakvlakken tussen brug en spoor goed in de gaten gehouden worden.

Vraag van de opdrachtgever

ProRail heeft Movares gevraagd om haar expertise in te zetten om een veilige (trein)berijdbaarheid van de Botlekbrug mogelijk te maken.

Uitgevoerde werkzaamheden

Er is een referentie-ontwerp gemaakt van de mechanische controle-inrichting, de bovenleidingdraagconstructies en de spoorbrugbesturingsinstallatie.

Alle  aspecten op het gebied van machineveiligheid (CE-markering), onderhoud en risico’s voor beschikbaarheid en betrouwbaarheid zijn in kaart gebracht.

Een ervaren projectmanager/ adviseur beweegbare bruggen is ingezet als (technisch) interface manager tussen ProRail  en de opdrachtnemer van Rijkswaterstaat (A-Lanes A15).

LocatieRotterdam
Periode2014 - 2015
KlantProRail

Assetmanagement

We leggen voor u de verbanden tussen de drie organisatorische niveaus in Assetmanagement: strategisch, tactisch en organisatorisch.

Lees verder

Infra installaties

Movares biedt onderzoek, advies, ontwerp, bestek, kostenramingen, inspecties en onderhoudsplannen voor Elektrotechnische en Werktuigbouwkundige Installaties en voor ICT-netwerken.

Lees verder