Daar krijg je energie van!
Als het gaat om duurzaam bouwen heeft Boxtel een naam hoog te houden. Zo ook bij de gebiedsontwikkeling van de spoorzone nabij het station. Deze moet een uitvalbasis worden voor toeristen die het buitengebied willen bezoeken. In het totaalplan is op verschillende aspecten naar duurzaamheid gekeken. Zo wordt multifunctioneel grondgebruik toegepast door het stapelen en gezamenlijk gebruik van functies en ruimten. Bij de bebouwing zelf wordt niet alleen gekeken naar de gebouwschil, maar ook naar besparende mogelijkheden van de interne voorzieningen zoals dataverkeer, beeldschermen en centrale kantinevoorzieningen.

Zelf energie opwekken
Maar het plan is nog ambitieuzer en met ontwikkelaar Van Wijnen heeft Movares een hoge ambitie gesteld. De wens is dat het complex zelf -per saldo- duurzame energie opwekt en teruglevert aan het net. Vernieuwend is ook de gezamenlijke aanpak waarbij gewerkt wordt aan de oprichting van een lokaal energiebedrijf waaruit een aantal voorinvesteringen wordt gedekt.

Contact: esteban.van.zeijl@movares.nl

Samenwerking

Van Wijnen

Innovatie een van onze pijlers

Maar het plan is nog ambitieuzer en met ontwikkelaar Van Wijnen heeft Movares een hoge ambitie gesteld. De wens is dat het complex zelf¬† – per saldo –¬† duurzame energie opwekt en teruglevert aan het net. Vernieuwend is de gezamenlijke aanpak waarbij gewerkt wordt aan de oprichting van een lokaal energiebedrijf waaruit een aantal voorinvesteringen wordt gedekt.

Kenmerken van dit project

 
LocatieBoxtel
 
Periode2006 - 2007
KlantGemeente Boxtel

Word jij onze nieuwe collega?