Ons project

Monitor Smart Mobility

Met smart mobility worden de kansen van digitalisering en automatisering benut om een zo flexibel mogelijk multimodaal mobiliteitssysteem te creëren. Dit draagt bij aan verkeersveiligheid, duurzaamheid en een betere doorstroming van het verkeer. De vraag is: hoe kunnen we de kennis en ontwikkelingen rondom smart mobility op één centrale locatie verzamelen en monitoren?

Beter onderbouwen

In samenwerking met de afdeling Smart Mobility van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat hebben we een ‘Monitor Smart Mobility’ opgezet. Met deze monitor houden we de ontwikkelingen bij en slaan de informatie centraal op zodat het ministerie beslissingen over beleid en investeringen in Smart Mobility beter kan onderbouwen. We hebben diverse deskundigen binnen I&W en Rijkswaterstaat gevraagd naar de gewenste inhoud en de mogelijke toepassing van deze monitor.

Informatie

Op een gestructureerde wijze wordt de benodigde informatie opgenomen in deze monitor. De informatie is afkomstig van openbare databronnen, zoals dutchmobilityinnovations.com, NDW, Rijksoverheid.nl, Google Scholar) en interne (beleids)documenten.

LocatieUtrecht
Periode2021 - 2021
KlantMinisterie van I&W

Mobiliteit

Kunt ú nog eenvoudig van A naar B? Vrijwel iedere Nederlander verplaatst zich elke dag. Met de fiets, de auto, het openbaar vervoer of te...
Lees verder