Ons project

Mobiliteitsplan en crowd-management Vuelta Holanda 2022

In augustus start een van de grootste wielerevenementen van het jaar: in Utrecht gaat dan de Vuelta 2022 van start. Met (internationale) toprenners, een ploegenpresentatie, een uitgebreid activatieprogramma en drie prachtige etappes door Utrecht en Brabant wordt het een uniek event om mee te maken. Samen met de organisatie van de Vuelta en de gemeente Utrecht werken we aan een integraal mobiliteitsplan en zorgen voor crowd management voor en tijdens het wielerfestijn.

Veiligheid en bereikbaarheid

In 2015 mochten we partner zijn van de Tourstart in Utrecht. Tijdens dit Grand Départ werd de Domstad overspoeld door niet minder dan 750.000 bezoekers. Veiligheid en bereikbaarheid zijn enorm belangrijk bij dit soort massale evenementen. Samen met uCrowds en de Universiteit van Utrecht ontwikkelden we het crowd-simulatiemodel REACH om de bewegingen van mensenmassa’s adequaat te kunnen voorspellen en op basis hiervan veiligheidsmaatregelen te kunnen nemen.

Tijdig de juiste maatregelen

Dit jaar werken we samen met de organisatie van la Vuelta Holanda aan een integraal mobiliteitsplan en zorgen voor crowd management voor en tijdens het wielerfestijn. Zo kunnen bijvoorbeeld bij grote drukte tijdig de juiste maatregelen getroffen worden, zoals extra mobiliteitsvoorzieningen en het verzekeren van de bereikbaarheid door hulpdiensten. Op deze wijze blijft de start van dit prachtige evenement een feest voor iedereen.

La Vuelta komt op 19, 20 en 21 augustus 2022 naar Nederland.

Lees ook het artikel in ons relatiemagazine.

LocatieUtrecht
Periode2019 - 2022
KlantLa Vuelta Holanda 2022

Crowdsimulatie (Reach)

De coronaperiode leerde ons hoe belangrijk het is om de bewegingen van grote mensenmassa’s te kunnen simuleren. Maar… hoe voorspel je wat de bewegingen van…

Lees verder

Gerelateerd nieuws & publicaties