De Markkanaalbrug, deel van een drukke provinciale weg, kon de toenemende verkeersstroom niet langer meer aan en was aan vervanging toe. De Provincie Noord-Brabant beschikte over een vraagspecificatie, waarin stond aan welke eisen het ontwerp, de brug zelf en bijkomende zaken moesten voldoen. Movares werd bij dit Design & Construct-project als adviseur ingeschakeld omdat wij ruime expertise hebben op het gebied van ontwerp en uitvoering.

Uitgevoerde werkzaamheden

Movares heeft in verschillende fasen van het project een bijdrage geleverd: het toetsen van het definitieve uitvoeringsontwerp; toezicht houden tijdens de uitvoering onder kwaliteitsborging aan de hand van een toetsingsplan; toepassing van de nieuwe regelgeving UAV-GC2000

de projectcommunicatie voor de omwonenden, zoals persvoorlichting, informatiefolders en -bijeenkomsten en de feestelijke opening.

Om alle uiteenlopende werkzaamheden in goede banen te leiden maakte Movares gebruik van de projectmanagement methodiek. Door dit management werd een aantal tekortkomingen op tijd ontdekt en konden ernstige problemen tijdens de uitvoering worden voorkomen.

Bijzonderheden

De Markkanaalbrug is een fraaie brug geworden, met een bijzonder ontwerp. De brug werd voorzien van twee rijstroken voor autoverkeer, een vrije busbaan en een fietspad.  Dankzij de grondige toetsingen van Movares en het goed informeren van de omgeving over de voortgang verliep de uitvoering probleemloos.

Kenmerken van dit project

 
LocatieTerheijden - Breda, Brabant
 
Periode2003 - Heden
KlantProvincie Noord-Brabant

Word jij onze nieuwe collega?