Movares is projectsecretaris voor de Stadsregio Rotterdam en Stadsgewest Haaglanden voor de invoering van de nieuwe Wet Lokaal Spoor. Dit betreft trams, metro’s, Light Rail (zoals RandstadRail).

 De huidige wetten zijn verouderd (bijvoorbeeld de Lokaalspoor- en Tramwegwet (1900) en aangevuld met allerlei aanvullende wetten (zoals het Metroreglement of het Normdocument Light Rail). Deze wettelijke voorschriften ten aanzien van het lokaal spoor zijn te gedetailleerd en op onderdelen sterk verouderd. Verder sluiten zij niet aan op de praktijk dat provincies en regio’s vanuit de Wet Personenvervoer 2000 opdrachtgever zijn voor het vervoer, terwijl toezicht op tram of metro bij gemeenten of het Rijk ligt. Het Ministerie heeft daarom het initiatief genomen voor de nieuwe Wet Lokaal Spoor (WLS), die ingaat per 1 december 2015.

Bedoeling is om de wetgeving voor lokale spoorwegen te moderniseren, harmoniseren en vereenvoudigen. De Stadsregio Rotterdam en het Stadsgewest Haaglanden pakken samen met HTM en RET de invoering van de Wet Lokaal Spoor in deze regio op. Een projectgroep is gestart met de inventarisatie van de werkzaamheden. Regio’s en vervoerders HTM en RET voeren samen de werkzaamheden uit. In het algemeen hebben Stadsregio en Stadsgewest de bedoeling om het huidige veiligheidsniveau en de huidige veiligheidsprocedures te handhaven en te waarborgen

Kenmerken van dit project

 
LocatieRotterdam
 
Periode2014 - 2014
KlantStadsregio Rotterdam, Stadsgewest Haaglanden

Kennisgebieden


Word jij onze nieuwe collega?