De nieuwe openbaar vervoer terminal  (OVT) in Breda omvat de complete vernieuwing van het bestaande station, de realisatie van winkels en horeca, kantoren en woningen, een nieuw busperron en parkeerruimte voor fiets en auto om reizen, wonen, werken en winkelen op een moderne en comfortabele manier samen te brengen.

Uitgevoerde werkzaamheden

Movares maakte samen met Royal HaskoningDHV het integrale installatieontwerp voor het stationsgebouw, de perrons en het voorplein van de nieuwe OVT Breda. Dit installatieontwerp hield onder andere in een gecombineerde omroep- en ontruimingsinstallatie, ICT netwerk, verlichting, CCTV, brandmeldinstallatie en voorzieningen op het gebied van brandveiligheid. 

Er is veel aandacht besteed aan het (onzichtbaar) inpassen van de installaties in het architectonisch ontwerp. Samen met de stationsoutillage zorgen de installaties, waaronder de verlichting en CCTV, voor de sociale veiligheid en een comfortabel gevoel van de reizigers.
Om de integraliteit te borgen was er veel afstemming nodig met zowel de architect als ook met de stakeholders zoals ProRail, NS Stations, NS Reizigers en gemeente Breda.

De complexe stationsomgeving en fasering vormden een uitdaging in dit project, net als het ‘(ver)bouwen met de winkel open’ waarbij de functionaliteit van het station en commerciële voorzieningen in bedrijf moesten blijven.

Kenmerken van dit project

 
LocatieBreda
 
Periode2010 - 2015
KlantNS Stations, ProRail, Gemeente Breda, NS Reizigers

Wie zijn onze experts?

Word jij onze nieuwe collega?

Kennisgebieden