Ons project

Inspectie kribbakens Rijksrederij

Een kribbaken – een baken op de kop van een krib – is een merkteken dat bedoeld is voor de scheepvaart om veilig te kunnen navigeren op rivieren. De Rijksrederij heeft Movares opdracht gegeven om een app te ontwikkelen voor de inspectie van alle kribbakens langs de rijkswateren.

Met een speciaal geconfigureerde GIS-app vindt de inspecteur de kribbakens die hij moet inspecteren.

GIS-inspectie app
Movares heeft de objectenlijst van Rijkswaterstaat in GIS verwerkt en gepubliceerd in een webmap. Op deze manier is het mogelijk de lijst met een GIS-inspectie app te benaderen en kan de inspecteur de kribbakens eenvoudig terugvinden. Vervolgens kan hij per kribbaken zijn inspectiedata en foto’s invoeren via een intelligent formulier. De inspectiedata worden rechtstreeks in het veld geüpload naar een server. De opdrachtgever kan hierdoor de voortgang van de inspectie en de opgenomen data live volgen.

Data van het kribbaken wordt opgenomen in een intelligent formulier.
Geïnspecteerde locaties kleuren van blauw naar rood op de kaart. Opdrachtgever kijkt live mee naar de voortgang en inhoud van de inspecties.
LocatieLandelijk
Periode2017 - 2109
KlantRijksrederij

GIS

Kaarten, data en mensen verbinden om snelle en slimmere beslissingen te kunnen nemen. Dat kan met GIS, het Geografisch Informatie Systeem. Movares heeft veel verschillende...
Lees verder