Hyperloop conceptontwikkeling en haalbaarheidsanalyses

De Hyperloop is een nieuw vervoersconcept waarmee reizigers in een vacuüm buis vervoerd worden in capsules met snelheden tot 1000 km/u. Een oorspronkelijk concept van Elon Musk, de oprichter van Tesla. Het Nederlandse Hardt werkt het concept in Nederland uit samen met diverse partners, waaronder Movares.

Senior projectmanager Planstudies en Verkenningen natte en droge infrastructuurrichard.savenije@movares.nl+31 (0)6 - 53 47 32 14

Vraag van de opdrachtgever

Hardt komt voort uit het studententeam van de TU Delft, dat begin 2017 de ‘SpaceX Hyperloop Pod Competition’ in Californië won. Hardt heeft Movares gevraagd mee te denken over de systeemkeuzen, toepassingsmogelijkheden en randvoorwaarden van het concept.

Uitgevoerde werkzaamheden

Movares heeft deelgenomen aan workshops over de techniek, toepassingsmogelijkheden en randvoorwaarden. Ook hebben we reizigersprognoses opgesteld en de toegenomen bereikbaarheid inzichtelijk gemaakt via de Verbindingswijzer, een door Movares ontwikkelde nieuwe bereikbaarheidstool. We trekken samen op met Hardt om de potentie van de Hyperloop zichtbaar te krijgen onder het grote publiek.

 

Samenwerking met andere partijen

Een wereld waarin afstand geen rol speelt. Dat is de missie van Hardt. Om dat mogelijk te maken, werkt Hardt aan de ontwikkeling van slim, gemakkelijk en duurzaam vervoer met de hyperloop en wordt daarbij gesteund door de Tweede Kamer, Tata Steel, Royal IHC, de Nederlandse Spoorwegen, DB Engineering & Consulting, Continental, de Koninklijke BAM Groep, ENGIE Laborelec en InnoEnerg en Movares.

Duurzaam

In de beoordeling is veel aandacht besteed aan het aspect duurzaamheid; het vervoersconcept van de Hyperloop is afgezet tegen onder meer het luchtverkeer. De Hyperloop past goed in de discussie over het beperken en verduurzamen van het luchtverkeer en snelle railverbindingen tussen belangrijke EU-locaties.

LocatieDelft
Periode2018 - Heden
KlantHardt Hyperloop

De Movares Verbindingswijzer

Goede bereikbaarheid is cruciaal voor het functioneren van onze samenleving. Of het nu gaat om kantoren, woningen, scholen, ziekenhuizen of bedrijventerreinen. Maar hoe breng je...
Lees verder