Traditionele kabelkokers voor spoorkruisende kabels zijn altijd tussen twee dwarsliggers in gesitueerd. Dit levert problemen om het spoor ter plekke van deze kokers goed te kunnen onderstoppen. Daarnaast ontstaat er een groot risico dat een stopmachine de kabelkoker beschadigt. Een oplossing voor dit probleem is het toepassen van een Holle Stalen Dwarsligger waar de kabels doorheen kunnen worden gevoerd en die kabelkokers in het spoor elimineert.

De holle dwarsligger biedt niet alleen de mogelijkheid kabels door te voeren, het biedt ook als extra voordeel dat er kabels in de ligger kunnen worden gebracht via een opening over de lange zijkant van de ligger. Hierdoor is het niet nodig kabels te knippen. Aan de kopse kanten van de dwarsligger kunnen afneembare kopschotten worden aangebracht, voorzien van een opening waarvan de breedte is aangepast op de maat van de kabelkoker.

De PTH 11/12 is geschikt voor enkele kabeldoorvoer (1 holle ruimte). De PTH 21/22 is geschikt voor dubbele kabeldoorvoer (2 gescheiden holle ruimten). De Holle Stalen Dwarsligger wordt op de markt gebracht door Kampa-International.

Van de Holle Stalen Dwarsligger is zowel een filmpje als fotomateriaal beschikbaar.

Voor meer informatie kunt u terecht bij dhr. ir. J.A. Bos, tel. +31 6 5109 3816  of  G.H. Veldsink, tel. +31 6 5350 2704

Senior Consultant Infrastructuur en Spoorwegtechiekjelte.bos@movares.nl+316 - 51 09 38 16

Wie zijn onze experts?

Senior Consultant Infrastructuur en Spoorwegtechiekjelte.bos@movares.nl+316 - 51 09 38 16

Word jij onze nieuwe collega?