Als gevolg van de aanleg van de ongelijkvloerse spoorkruising in de westelijke randweg van Didam diende het gehele entreegebied van de begraafplaats aan de Kerkwijkweg opnieuw ingericht te worden.

De entree van de begraafplaats is verplaatst naar de nieuwe rotonde. Vanaf hier rijdt men een symmetrisch opgezette parkeerplaats op, die omringd door hagen en met een centrale vaste plantenborder, vriendelijk groen overkomt. Een speciaal vormgegeven poort scheidt het parkeren van het entreegebied, van waar een lange as naar de grafvelden loopt. De lange as is versterkt door deze als loper door te zetten in het entreegebied met als markant eindpunt de verplaatste klokkentoren. De loper, waarvoor de originele zeskantige tegels zijn hergebruikt, koppelt het entreegebied, het strooiveld, de urnenmuren en de grafvelden. De gedateerde beplanting is vervangen door robuuste bloeiende vaste plantenborders, die de begraafplaats een meer open uitstraling geven. Hierbij zijn de volwassen bomen zoveel mogelijk gehandhaafd als basis voor het groene decor.

Regiodirecteur Noord Oost en Adviseur planprocessen en integrale gebiedsontwikkelingjoof.tummers@movares.nl+316 - 53 10 62 63

Vraag van de opdrachtgever

Gemeente Montferland heeft Movares gevraagd het traject  van voorontwerp tot bestek te verzorgen voor de herinrichting van de begraafplaats.

Uitgevoerde werkzaamheden

Movares heeft, met het schetsontwerp van SAB adviesbureau als aanzet, het inrichtingsontwerp van voorontwerp tot uitvoering verzorgd. Tevens heeft Movares het beplantingsplan en – bestek gemaakt.

Kenmerken van dit project

 
LocatieDidam
 
Periode2013 - 2015
KlantGemeente Montferland

Word jij onze nieuwe collega?

Kennisgebieden