De in 2007 aangelegde gebiedsontsluitingsweg N471b verbindt de N209a vanaf Doenkadeplein (Rotterdam) met de N470b ter hoogte van het Tolhekplein (Pijnacker). Het traject heeft een lengte van 3,7 kilometer en ligt vrijwel geheel op grondgebied van de gemeente Lansingerland.

Vraag van de opdrachtgever

In opdracht van de Provincie Zuid-Holland verzorgt Movares de engineering voor het groot onderhoud aan de N471b. Dit betekent het opstellen van een Definitief Ontwerp, het bestek en het begeleiden van de aanbesteding en de uitvoering.

Uitgevoerde werkzaamheden

In dit project worden de IPM-rollen van Manager projectbeheersing, Technisch manager en Contractmanager ingevuld door Movares. . Dit model, afkomstig van Rijkswaterstaat, is geschikt gemaakt voor de werkwijze binnen de Provincie. Hiermee is Movares meer dan alleen een ingehuurd bureau, maar neemt daadwerkelijk zitting in het provinciale IPM-projectteam.

De uitvoering van de onderhoud- en verbetermaatregelen aan de N471b staan voor 2015 ingepland. In de uitvoeringsfase verzorgt Movares de uitvoeringsbegeleiding en de nazorg.

Bijzonderheden

In dit project wordt gebruik gemaakt van het IPM-model. Dit model is afkomstig van Rijkswaterstaat en geschikt gemaakt voor de werkwijze binnen de Provincie. Zo worden de rollen Manager projectbeheersing, Technisch manager en Contractmanager ingevuld door Movares.

Kenmerken van dit project

 
LocatieRotterdam – Lansingerland-Pijnacker/Nootdorp
 
Periode2013 - 2015
KlantProvincie Zuid-Holland

Wie zijn onze experts?


Word jij onze nieuwe collega?