Ten behoeve van de komst van de Wereldkampioenschappen voetbal in Qatar in 2022, wordt onder meer het metronet van de hoofdstad Doha sterk vergroot. Voor één van de nieuwe lijnen is het ingenieursbureau DAR uit Caïro, Egypte ingeschakeld door de hoofdaannemer SPH.

Vraag van de opdrachtgever

Movares is gevraagd om voor het ontwerp van DAR ruim 20 verschillende documenten te leveren.  Dit zijn documenten die betrekking hebben op de veiligheidsrisico’s, de beschikbaarheid, betrouwbaarheid, onderhoudbaarheid en veiligheid van het project. Daaronder ook een Hazard Log en een Hazard Analysis Report. Onder “Harzard” wordt hierbij een veiligheidsrisico verstaan.

Uitgevoerde werkzaamheden

De Hazard Log en het Hazard Analysis Report zijn opgesteld en in de loop van het project enkele keren geactualiseerd. Dit onder meer op basis van de uitkomsten van Hazard sessies met DAR in Caïro. De raakvlak risico’s (intern en extern)  zijn hierbij belangrijke bronnen voor veiligheids risico’s.

Samenwerking

Er is sprake van een groot aantal projecten voor de uitbreiding van het metronet in Doha. Deze projecten worden gerealiseerd door partijen uit de gehele wereld. Communicatie en afstemming tussen al deze partijen en projecten vergt hierbij veel aandacht en inspanning.

Kenmerken van dit project

 
LocatieDoha (Qatar)
 
Periode2014 - Heden
KlantIngenieursbureau DAR uit Caïro, Egypte

Word jij onze nieuwe collega?