De combinatie van BAM en studioSK/Movares heeft de ondergrondse fietsparkeergarage gerealiseerd voor drieduizend rijwielen aan het Mahlerplein, hartje Zuidas. De bouw is gestart in 2015 en nu, een jaar later is het project voltooid. Sinds maandag 11 juli 2016 is de stalling geopend.

Een visitekaartje voor je stad met publiekskwaliteit en couleur locale
Architectpaul.vd.ree@movares.nl+316 - 51 41 64 31

‘Zuidas-kwaliteit’ straalt af van de nieuwe verblijfplaats voor drieduizend fietsen, ontworpen door projectarchitect Paul van der Ree van studioSK. In de lichte, ruime en overzichtelijke ruimte stroomt veel daglicht binnen. Een reeks kleurige ‘lichtvensters’ zorgt voor een prettige beleving en gevoel van veiligheid. Deze brede lijken uitzicht op de buitenwereld te geven en versterken het gevoel van sociale veiligheid. Architect Van der Ree ontwierp de kleurrijke ‘panoramavensters’ samen met grafisch vormgeefster Irma Bannenberg. Het effect is overtuigend door de hoge ruimtelijke kwaliteit. Het laatste waar je aan denkt is dat je je in een ondergrondse ruimte bevindt.

BAM is verantwoordelijk voor de bouw van de fietsparkeergarage en de herinrichting van het plein. Het werk omvat behalve de komst van de fietsgarage ook de bouw van een grote ondergrondse waterberging, een voorziening aangelegd voor passerende kabels en leidingen en een ingrijpende opwaardering van het Mahlerplein tot een groene parkomgeving.

Meer informatie over studioSK

Logo studioSK

Kenmerken van dit project

 
LocatieZuidas Amsterdam
 
Periode2014 - 2016

Kennisgebieden

Word jij onze nieuwe collega?