Fietsenstallen stationsgebied Apeldoorn
Het stationsgebied van Apeldoorn voorziet in een drietal locaties voor het stallen van fietsen. Grenzend aan het verdiepte plein en gesitueerd onder het stationsbalkon is een bewaakte stalling gerealiseerd voor 1600 fietsen als integraal onderdeel van het stationsontwerp.

Een visitekaartje voor je stad met publiekskwaliteit en couleur locale
Architectpaul.vd.ree@movares.nl+316 - 51 41 64 31

Bij de stalling is een fietsshop met beheerders ruimte gemaakt. Deze zorgt bovendien voor sociaal toezicht in de langzaamverkeerstunnel die onder de sporen doorloopt.Aan de centrumzijde heeft studioSK ook een ontwerp gemaakt voor 1200 vrije stallingsplaatsen in de vorm van een fietsgebouw / fietsflat. Het programma is gestapeld om intensief ruimte te benutten en daarmee ook ruimte te besparen. In het ontwerp is een spel gespeeld met verschillende niveau´s en hellende vloeren t.b.v. efficiëntie en comfort in het gebruik.

Deze stalling is en ontworpen in een samenwerking tussen architecten Peter Heideman en Paul van der Ree. De gevel van de stalling bestaat uit roestvrijstaal gaas en zal aan de spoorzijde begroeid worden met blauwe regen. Realisatie: begin 2011.

Aanvullend zijn op het zuidplein nog 500 vrije stallingsplaatsen gerealiseerd.

Meer informatie over studioSK

Logo studioSK

Kenmerken van dit project

 
LocatieStationsgebied Apeldoorn
ArchitectPeter Heideman en Paul van der Ree
 
Periodebegin 2011 - Heden