Ons project

Extra sneltrein Groningen – Leeuwarden – Vergunning voor Indienststelling

ProRail realiseerde in de jaren 2018-2020 het project Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden. Om het nieuwe spoor in dienst te mogen nemen, is een Vergunning voor Indienststelling (VvI) vereist.

Veiligheidsdossier

Movares ondersteunde ProRail bij de processen en dossieropbouw voor het aanvragen van deze vergunning. Dit betreft het veiligheidsdossier conform CSM-REA en de dossiers waarmee compatibiliteit wordt aangetoond aan de Europese Technische Specificatie inzake Interoperabiliteit (TSI).

Samenwerking

In het project is samengewerkt met ProRail, met aannemer BAM die in opdracht van ProRail het project realiseerde en met geaccrediteerde onafhankelijke toetsers van de dossiers.

Ondersteuning

Movares bouwde voor een aantal onderdelen uit het project de dossiers op. Voor de totale scope van het project heeft Movares ProRail geadviseerd over en ondersteund bij het doorlopen van het vergunningenproces.

LocatieUtrecht
Periode2018 - 2020
KlantProRail

Veiligheidsmanagement en RAMS

Movares combineert de kennis en ervaring van een grote hoeveelheid RAMS-methoden met inhoudelijke kennis van technische systemen en hun gebruik.

Lees verder