Ons project

ERTMS Systeemintegratietesten Denemarken

Denemarken heeft besloten het spoorwegnet te voorzien van het ERTMS-beveiligingssysteem, en heeft daarvoor Thales gecontracteerd voor het leveren en installeren van de systemen in Jutland en Alstom voor de rest van Denemarken. Alstom levert daarnaast de ETCS-treinapparatuur en het treinbeheersingssysteem voor het gehele land. Alstom levert tevens ondersteuning aan Thales, de infrastructuurbeheerder BDK en de vervoerder DSB.

Vraag van de opdrachtgever

Alstom vroeg Movares voor hulp bij het analyseren en uitvoeren van hun testen en van de testen die door haar opdrachtgevers worden uitgevoerd.

Uitgevoerde werkzaamheden

Movares leverde een senior testexpert die de volgende werkzaamheden verrichtte:

  • Bijwonen testritten
  • Uitleggen specificaties en (on-)mogelijkheden ERTMS-systeem
  • Uitvoeren testen op basis van testplan
  • Controle testplan en eventueel aanvullen
  • Maken testverslag
  • Vergelijken gedrag van het totale systeem met de eisenspecificaties uit Denemarken en Europa

Duurzaam

Er werd veel via teleconferentie vergaderd waardoor er minder heen en weer werd gereisd. Doordat alle documenten elektronisch beschikbaar waren, werd er geen papier gebruikt.

LocatieKopenhagen
Periode2017 - 2018
KlantAlstom

ERTMS (European Rail Traffic Management System)

De beveiliging van het Nederlandse spoor staat op een hoog niveau. Het Nederlandse spoorsysteem zit echter aan haar grenzen qua benutting. Lees meer over de visie van Movares op de invoering van ERTMS in Nederland.

Lees verder

Spoorwegbeveiliging

De specialisten van Movares begeleiden de gehele levenscyclus van treinbeveiligingssystemen: van verkennende studies tot het ontwerp, realisatie en onderhoud voor de beveiliging van trein-, tram- en metroverkeer.

Lees verder

Veiligheidsmanagement en RAMS

Movares combineert de kennis en ervaring van een grote hoeveelheid RAMS-methoden met inhoudelijke kennis van technische systemen en hun gebruik.

Lees verder