In het project VleuGel zijn o.a. een diverse nieuwe stations gebouwd. Eén daarvan is in Utrecht ter hoogte van de Vaartsche Rijn. De halte biedt de ruimte om een parkeergarage te huisvesten. Het lastige is dat de parkeergarage half open is met aanliggende zijden. Hierdoor is met de aangescherpte brandveiligheidseisen veel energie gestoken in het ontwerp. Aangetoond is dat de brandveiligheid geborgd is. Movares begeleidde de opdrachtgever tijdens de planstudies, draagvlak bij bewoners, ontwerp, bestek, aanbesteding en onderhoudscontracten.

Vraag van de opdrachtgever

Het maken van een programma van eisen, een definitief ontwerp en een bestek.

Uitgevoerde werkzaamheden

  • advies
  • onderzoek
  • brandsimulatie
  • definitief ontwerp
  • bestek
  • aanbestedingsbegeleiding
  • onderhoudscontracten

Duurzaamheid hoog in het vaandel

CFD analyses t.b.v. brandveiligheid grote compartiment conform Bouwbesluit 2012.

Kenmerken van dit project

 
LocatieUtrecht
ArchitectStudioSK, Paul van der Ree
 
Periode2009 - 2015
KlantGemeente Utrecht

Word jij onze nieuwe collega?