Duurzame dieseltreinen in noordelijke provincies

Groningen en Fryslân zijn bezig met het verduurzamen van de provincies. Op het gebied van het openbaar vervoer doen zich kansen voor om duurzame stappen te zetten. De provincies willen een duurzamer spoorsysteem.

Vraag van de opdrachtgever

De twee Noordelijke provincies willen weten wat de verschillende mogelijkheden zijn voor het verduurzamen van het spoor. Movares heeft in opdracht van Groningen en Fryslân de duurzame opties onderzocht. Met dit advies zijn de provincies in staat een weloverwogen keuze maken voor een ontwikkelpad naar een duurzaam spoorsysteem.

Uitgevoerde werkzaamheden

Movares heeft in een gestructureerd proces de duurzame opties voor het spoor integraal gewogen met de duurzame doelstellingen van de provincies Groningen en Fryslân. Op basis van deze weging ziet Movares mogelijkheden voor het verduurzamen van het spoorsysteem in de noordelijke provincies. Het gebruik van schonere brandstoffen zou een grote stap zijn naar een duurzamer spoorsysteem. Niet alleen op het gebied van de brandstof kan er veel gerealiseerd worden, maar ook over de hele linie van het spoorsysteem liggen kansen. Het materiaal voor de treinen, de infrastructuur en de bijbehorende exploratie kunnen duurzamer.

Kenmerken van dit project

 
Periode2013 - 2013
KlantProvincie Groningen en Fryslân

Word jij onze nieuwe collega?

Kennisgebieden