Het gebied tussen de Wibautstraat en de Mauritskade wordt een semi- openbaar gebied waar studenten en passanten gebruik van kunnen maken. Het project betreft inrichtingselementen, verlichting , hoogwaardige bestrating, (natuursteen) inbedden van kabels en leidingen en intensieve afstemming met de afbouwers van de gebouwen op de campus en met stadsdeel Amsterdam Oost, die op aanpalende locaties werk verricht. Een deel van de afwerking en verlichtingsmasten komen op de ondergrondse parkeergarage van het Wibauthuis. Aspecten als belasting  en waterdichting spelen dus een grote rol. Ook bevindt het werk zich op een drukke stedelijke locatie wat de nodige afstemming nodig maakt.

Vraag van de opdrachtgever

Directievoering over de stedenbouwkundige inrichting van de buitenruimte van de Amstelcampus, het gebied tussen grofweg de Wibautstraat en de Mauritskade.

Uitgevoerde werkzaamheden

Directievoering, aansturen toezichthouder, coördinatie met de omgeving.

Bijzonderheden

De UvA / HvA streeft naar hoogwaardige duurzame inrichting van hun campusterreinen

Innovatie een van onze pijlers

Uitvoeren van een RAW-bestek. Werken in een in gebruik zijnde drukke omgeving

Kenmerken van dit project

 
LocatieAmsterdam
ArchitectStudio V
 
Periode2014 - 2015
KlantUniversiteit van Amsterdam (UvA) en de Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Wie zijn onze experts?


Word jij onze nieuwe collega?