De monumentale zolder van de Hermitage in Amsterdam volledig brandveilig maken is een hele uitdaging. Het museum is gevestigd in een pand dat in 1681 in monumentale klassieke stijl is gebouwd als verpleeghuis. In die tijd dacht men heel anders over brandveiligheid dan tegenwoordig. De grootste uitdaging was om een eventuele brand beheersbaar te houden in de technische ruimte op de zolder. Movares heeft een brandveiligheidsadvies opgesteld dat voldoet aan de eisen en dat gefaseerd uitgevoerd kan worden.

Vraag van de opdrachtgever

In opdracht van De Hermitage Nederland heeft Movares de huidige brandveiligheidsvoorzieningen op de zolderverdieping getoetst. Dit naar aanleiding van een vraag van de verzekeringsmaatschappij. Op verzoek van de opdrachtgever hebben we het brandveiligsheidsadvies zo opgesteld dat de werkzaamheden gefaseerd uitgevoerd kunnen. Dit om de kosten te spreiden en om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren tussen de verschillende tentoonstellingen door.

Uitgevoerde werkzaamheden

Wij hebben ter plekke de huidige situatie opgenomen en een risicoanalyse gemaakt. Op basis van de risicoanalyse hebben wij een brandveiligheidsadvies opgesteld.

Bijzonderheden

De Hermitage is gevestigd in een monumentaal gebouw waarin kostbare kunst wordt tentoongesteld.

Kenmerken van dit project

 
LocatieAmsterdam
 
Periode2013 - Heden
KlantDe Hermitage Nederland

Onze diensten

Word jij onze nieuwe collega?