Onnodig lang wachten voor overwegen verleden tijd

Met de huidige overwegsystemen sluit een spoorwegovergang wanneer de trein een vast punt in de baan passeert. Ongeacht de snelheid waarmee een trein rijdt. Wanneer een trein met een lage snelheid rijdt, is de overweg dus langer gesloten dan nodig is. Lang wachten is vervelend voor weggebruikers en soms ontstaan hierdoor gevaarlijk situaties.

Korte wachttijden
Met het Constant Warning Systeem (CWT) wordt de overweg pas gesloten wanneer het nodig is. De tijd tussen het sluiten van de overweg en het passeren van de trein is met het CWT systeem constant geworden. Ongeacht de snelheid van de trein. Het CWT systeem meet hiervoor continue de snelheid van trein en berekent de tijd wanneer de trein de overweg gaat passeren. De wachttijd wordt hierdoor gemiddeld een halve minuut korter.
Een uitermate geschikt concept voor toepassing in het programma van ProRail, Programma Hoogfrequent Spoor, PHS. ProRail wil met meer treinen gaan rijden op het spoor. Dat betekent dat overwegen nog vaker dicht zijn. Het vervangen van overwegen door tunnels om de doorstroming van verkeer op peil te houden wordt hiermee voorkomen. Met CWT kan de totale tijd dat spoorwegovergangen dicht zijn beperken, waarmee deze tijden binnen de gestelde eisen vallen.

Minder gevaar
Op baanvakken waar de snelheid van de trein nogal varieert, wordt het te lang gesloten zijn van overwegen door toepassing van CWT voorkomen. Lange files en verkeerschaos voor een overweg zijn hiermee verleden tijd. Ook de risico’s en de kans op ongelukken op overwegen wordt kleiner. De kans op slalommen van weggebruikers wordt door toepassing van CWT sterk verminderd. Kortom; CWT biedt u minder lange wachttijden bij overwegen en meer veiligheid.

Concept in ontwikkeling
Op dit moment is de CWT nog in ontwikkeling. Het streven is om dit product medio 2012 op de markt te kunnen brengen, zodra de CWT is ontwikkeld is het lange wachten voor overwegen verleden tijd.

Meer informatie
Frits Immers
+31302653742

Word jij onze nieuwe collega?