Ons project

Centraal treinbeveiligingssysteem Friesland met procesleiding

Het betreft baanvakken in Friesland:

  • Leeuwarden – Stavoren en
  • Harlingen Haven – Leeuwarden

Na een succesvolle buitendienststelling is de nieuwe dienstregeling van vervoerder Arriva zonder problemen opgestart en is de beveiliging van de genoemde baanvakken en stations centraal beheerst door de treindienstleider door middel van procesleiding.

Extra voorzieningen zoals DOSS (Discrete Overweg StoringSignalering), OCN (Onderpost Communicatie netwerk en ATB ng zijn direct meegenomen in de 100 urige buitendienststelling.

Dienstregeling
De focus van ProRail om tijdens de werkzaamheden de dienstregeling zo min mogelijk te hinderen hebben we volledig waar gemaakt, voorbereidende werkzaamheden zijn in nachtgaten uitgevoerd zonder het treinverkeer te verstoren.

Enorm kritisch was de planning van de werkzaamheden in de buitendienststelling. Maar door gezamenlijke projectdoelstellingen af te spreken hebben we met elkaar een scherpe focus op het realiseren van onze doelstellingen gehouden. Waardoor beide partijen met trots kunnen terug kijken op de buitendienststelling.

Vraag van de opdrachtgever

Het ontwerpen en realiseren van een treinbeveiligingssysteem dat centraal beheerst wordt door de treindienstleider door middel van procesleiding.

Uitgevoerde werkzaamheden

Movares heeft als hoofdaannemer het integrale projectmanagement over het ontwerp en de realisatie gevoerd. Veiligheid, samenwerking en op tijd kwaliteitsproducten leveren. In het werk hebben we:

  • treinbeveiliging;
  • vijf nieuwe AHOB installaties;
  • DOSS;
  • OCN;
  • en ATB-NG

gerealiseerd en volgens afspraak in dienst gesteld.

Samenwerking

Vanaf het begin van het project (PSU) hebben betrokken partijen (ProRail, RIGD-LOXIA, Movares en Van Gelder) op een prettige, doelgerichte en transparante wijze vorm gegeven aan een constructieve samenwerking. Daardoor hebben we onze gezamenlijke projectdoelstelling kunnen realiseren en onze stakeholders tevreden gesteld.

LocatieLeeuwarden
Periode2016 - 2016
KlantProRail

Bouwmanagement en advies

In Nederland wordt veel gebouwd en vernieuwd aan onze infrastructuur. Het beheersen van Risico’s, een veilige werkomgeving, aantoonbaarheid van contracteisen, tijdigheid en financiën worden hierbij...
Lees verder

Projectmanagement

Movares biedt u deskundig projectmanagement bij complexe vraagstukken en multidisciplinaire projecten.

Lees verder

Spoorwegbeveiliging

De specialisten van Movares begeleiden de gehele levenscyclus van treinbeveiligingssystemen: van verkennende studies tot het ontwerp, realisatie en onderhoud voor de beveiliging van trein-, tram- en metroverkeer.

Lees verder