Het openbaar vervoer van de toekomst

AeroCity is een aantrekkelijk alternatief op het gebied van milieuvriendelijkheid, comfort voor de reiziger en technologie. AeroCity is het openbaar vervoer van de toekomst.

Reizen wordt cool

Reizen met de AeroCity is een feest. Niet alleen de korte reistijd doet je plezier. Je geniet ook van de kick om met vijfhonderd kilometer per uur door het landschap te zweven en het besef dat deze hypermoderne wijze van transport uitermate milieuvriendelijk is. En moet je een keer vanuit de stad naar het vliegveld toe dan ben je binnen no-time bij je vliegtuig.

500 KM

De AeroCity is een high tech voertuig voor circa 100 personen, dat gebruik maakt van een eigen licht gebogen baan. Bij lage snelheden rijdt de AeroCity op wielen. Vanaf een snelheid van ongeveer 200 km per uur, die in minder dan een minuut wordt bereikt, gaat het voertuig door de dynamische vorm zweven. Vervolgens bereikt het voertuig anderhalve minuut later een snelheid van 500 km per uur. De vormgeving en aerodynamische eigenschappen houden het voertuig in de baan op koers. De snelle acceleratie en hoge maximum snelheid maken de AeroCity uitermate geschikt voor afstanden vanaf circa 25 kilometer.

Comfort voor de reiziger

AeroCity is een kwaliteitsverbetering voor de reiziger. Het voertuig biedt comfortabele ruime zitplaatsen, een , is ergonomisch ingericht en voorzien van alle aansluitingen naar de buitenwereld. Door zijn snelle acceleratie en hoge snelheid is deze vervoerswijze  heel geschikt voor korte tot middellange afstanden. De AeroCity is bedoeld voor personenvervoer over afstanden vanaf 25 kilometer, maar ook voor snel personenverkeer tussen stedelijke agglomeraties. Op korte afstanden is een frequentie van minimaal tien voertuigen per uur mogelijk, wat ingewikkelde dienstregelingen overbodig maakt.

Toekomstmuziek?

Nog wel, maar Movares werkt er hard aan om de AeroCity werkelijkheid te maken. Ben je geïnteresseerd hoe dit concept werkt neem dan contact op met Frits Makkinga