Movares komt voort uit de rijke traditie van de Nederlandse spoorwegontwerpers die sinds 1839 beeldbepalende ontwerpen hebben gerealiseerd. Het bedrijf heeft zich ontwikkeld tot een advies- en ingenieursbureau dat producten en diensten verleent op een breed gebied, variƫrend van mobiliteit tot water en energie.

10 jaar Holland Railconsult

In 1990 werd het Ingenieursbureau NS verbijzonderd binnen NS. In 1995 kwam het bedrijf onder de naam Holland Railconsult juridisch op eigen benen te staan. Dit was ook de tijd van de megaprojecten zoals de hogesnelheidslijn Zuid en de Betuweroute waaraan Holland Railconsult een belangrijke bijdrage leverde. In 2001 werd het bedrijf door NS verkocht en volgde een management buy out. In 2005 bestond Holland Railconsult tien jaar.

Vanaf 2006 verder als Movares

Holland Railconsult ontwikkelde zich steeds meer van een nichespeler op het gebied van rail tot een advies- en ingenieursbureau met een veel bredere scope. Ofschoon rail- en mobiliteit nog steeds een belangrijke focus zijn voor het bedrijf, dekte de naam Holland Railconsult niet langer de lading. Vanaf 1 mei 2006 opereert het bedrijf dan ook onder de naam Movares. Deze naam roept associaties op met beweging en mobiliteit, de rode draad in onze projecten.