Richard is academisch en technisch breed opgeleid (Universiteit Utrecht en TU Delft) in aardwetenschappen, geotechniek en waterbouw. Zijn inmiddels ruime werkervaring in grote waterbouwprojecten als ontwerpleider heeft hij opgedaan in verschillende rollen bij bedrijven en overheden. Hij heeft 30 jaar ervaring in de Nederlandse ondergrond met baggerwerken, dijkverzwaring en vaar- en oeverwerken. Richard is een technisch generalist en heeft een open en verbindend karakter. Kwaliteitsbeheersing en het aansturen van een integraal technisch team heeft Richard hoog in het vaandel. Hierbij weet hij tijdig collega’s, intern en extern, effectief in te schakelen.

Richard geeft contractadvies op basis van een referentieontwerp en het bijbehorende risicoprofielen. Door zijn overzicht over technische opgave en omgevingseisen wordt een advies voor contracttype samengesteld met een juridisch team. Daarna wordt een functionele specificaties in een UAVgc uitvraag geschreven in overleg met de opdrachtgever. Hiervoor werkte Richard effectief samen met contractmanagers en contractschrijvers.

Met een open en menselijk stijl verbindt hij in de rol als project- of ontwerpleider de technisch ontwerpers, projectrisico’s, vergunningen en omgevingseisen. Richard stuurt de technische inhoud door hoofd- en bijzaken te scheiden en stuurt op samenwerking en draagvlak.

Rollen
Technisch, contract- en projectmanagement

Publicaties