Ello Weits is deskundig op het gebied van spoorwegveiligheid (safety management, veiligheidsanalyses en het samenstellen van safety cases), van zowel verkeersleidingssystemen als van beveiligingssystemen (incl. ERTMS). Zijn invalshoeken zijn zowel systeemveiligheid als de invloed van menselijke factoren (human factors). Ello heeft een ruime expertise in het toepassen van de Europese regelgeving, waaronder CSM RA, en van de Europese normen, m.n. Cenelec EN 50126, EN 50128 en EN 50129. Verder houdt hij zich bezig met relatie tussen veiligheid en spoorwegcapaciteit. Zijn achtergrond in de kansrekening en statistiek komt in de werkzaamheden goed van pas.

Bij alle vraagstukken brengt Ello een analytische aanpak en een diepgaand inzicht in methoden in. Hij kan zich snel inwerken in nieuwe toepassingen en heeft het vermogen om problemen in hun context te analyseren.

Hij streeft naar een pragmatische aanpak van het probleem/project, in overeenstemming met de beschikbare tijd en middelen. Hij werkt constructief samen, met opdrachtgevers, collega’s en teamleden.

Kennisgebieden

Projecten

Diensten