Zoutloods Rijkswaterstaat in Houten

Dinsdag 22 januari 2019 – code geel – in totaal heeft Rijkswaterstaat de afgelopen twaalf uur al ruim 3,5 miljoen kilo zout op de snelwegen gestrooid. In deze zoutloods in Houten kan er maar liefst 4000 ton zout opgeslagen worden.

Houten is een wegensteunpunten van Rijkswaterstaat van waaruit de gladheidsbestrijding wordt uitgevoerd. Movares maakte de integrale ontwerpen voor de steunpunten in 3D met het BIM programma Revit. De inrichting van het terrein en de positie van de overkapping en zoutloods zijn zo gekozen dat het logistieke proces, zout strooien, optimaal wordt ondersteund.

In deze ontwerpen is veel aandacht besteed aan logistiek en duurzaamheid. De steunpunten zijn zoveel mogelijk energieneutraal ontworpen door energiezuinige oplossingen voor een laag energieverbruik toe te passen. Voor gebouwen en terrein is gekozen voor LED verlichting. Verder is voor de kantine, stalling en overkapping in samenwerking met Rijkswaterstaat en EON, een draagconstructie voor zonnepanelen ontworpen.