Vorstelijke opening Velo-City

Vrijdag wordt het grootste fietscongres ter wereld afgesloten. Het evenement Velo-City in Arnhem en Nijmegen trekt meer dan 1500 deelnemers uit alle windstreken en meer dan 260 sprekers uit zo’n 80 landen. Het evenement werd dinsdag geopend door koning Willem-Alexander. Te fiets ging hij over ‘de Snelbinder’ in Nijmegen – het eerste snelfietspad van ons land, ontworpen door Movares.

Morgen staat Joof Tummers, regiodirecteur van Movares in Arnhem op het podium met een presentatie en als moderator over het succes van e-bikes bij scholieren. Tijdens een massale excursie van de deelnemers naar Amsterdam wordt ook de hoogwaardige ondergrondse fietsenstalling van het Gustav Mahlerplein bezocht, een ontwerp van Movares. Architect Paul van der Ree van studiosk, Movares stelt dit ontwerp ook ten toon tijdens het avondprogramma in het Westerpark.

Velo-city 2017 is een uniek evenement waar kennisdeling en kennisuitwisseling door fietsfanaten en specialisten vanuit de hele wereld op het gebied van fietsbeleid, fietsinfrastructuur en duurzame mobiliteit centraal staan. Nederland heeft hier een koplopers positie in en zal de fiets de komende jaren een nog een stevige impuls geven in ons mobiliteitslandschap.