Verbindingswijzer – presentatie in regiokantoor Zuidwest

Hoe goed bent u bereikbaar?

In een veranderende samenleving wil iedereen graag weten hoe bereikbaar hij/zij is. Ook voor gemeenten is dit een belangrijk onderwerp. Door het wijzigen van busverbindingen, aanleg van P+R locaties, of het aanleggen van nieuwe infrastructuur leiden tot een andere (ov-)bereikbaarheid van de gemeente. Om de bereikbaarheid van uw gemeente, specifieke locaties binnen de gemeentegrenzen of ontwikkellocaties in beeld te brengen heeft Movares de Verbindingswijzer ontwikkeld.

Verbindingswijzer

Door middel van de Verbindingswijzer is Movares is staat u inzicht te geven in de multimodale bereikbaarheid van elke willekeurig plek in Nederland. Het is een bereikbaarheidsmeter die gebruikt maakt van actuele OV data en beschikt over de gehele infrastructuur van Nederland. Hierdoor kan deze tool u precies vertellen hoe groot uw bereikbaarheid vanaf elke willekeurige plek in Nederland is, inclusief voor- en natransport. Het geeft antwoord op de volgende vragen:

 • Hoe bereikbaar is mijn gemeente?
 • Hoeveel arbeidsplaatsen kunnen mijn inwoners dagelijks binnen drie kwartier bereiken?
 • Hoe verandert de bereikbaarheid van een wijk als de bus een andere route rijdt of een halte wordt verschoven?
 • Welke effect heeft de gewijzigde dienstregeling op de bereikbaarheid van mijn gemeente?
 • Hoe goed is een nieuwe ontwikkellocatie bereikbaarheid voor de verschillende weggebruikers?

Zie ook www.movares.nl/verbindingswijzer.

Programma

Om u kennis te laten maken met deze nieuwe tool willen wij u graag uitnodigen bij Movares in Rotterdam. Tijdens een interactieve middag willen wij u vertellen hoe de verbindingswijzer werkt, geven een toelichting op de achtergrond en gaan uw vragen beantwoorden. De bijeenkomst zal plaats vinden op 13 april en start om 14:00 en duurt tot 16:15. Vooraf bent u uiteraard van harte welkom voor een kop koffie. Ook kunt u de gehele dag werken bij Movares op een van onze flex werkplekken inclusief Wifi verbinding en koffie.

Het programma voor deze dag is als volgt:

 • 14:00 – 14:05 Welkom door Annelies Remmerden – Hendriks
 • 14:05 – 14:45 Toelichting verbindingswijzer
 • 14:45 – 15:15 Vragen
 • 15:15 – 15:30 Pauze
 • 15:30 – 16:15 Verschillende cases
 • 16:15 – 18:00 Borrel

Aanmelden en uw case

Wij verzoeken u aan te melden door een e-mail te sturen naar thomas.telintelhekkert@movares.nl. Als u gebruik wilt maken van de mogelijkheid om de gehele dag bij Movares te werken willen wij u vragen dit vooraf te melden. Daarnaast willen wij u vragen om bij uw aanmelding een case te beschrijven waar u binnen uw gemeente tegenaan loopt en waar de Verbindingswijzer mogelijk antwoord op geeft. Van de eerste twee aanmeldingen zullen wij de case na de pauze behandelen. Uit de overige cases zullen wij er tevens twee kiezen die we behandelen. De ideale kans voor u om antwoord te krijgen op uw vraag!

 

Wij zien u graag op 13 april op onze bijeenkomst.

Vriendelijke groet,

Annelies van Remmerden-Hendriks,
directeur Regio Zuidwest Movares