Twee nominaties voor Nationale Staalprijs 2016

Movares is dit jaar met twee projecten genomineerd voor de Nationale Staalprijs 2016.

Overkapping busstation IJsei
Het project Overkapping busstation IJsei is genomineerd in categorie A – Utiliteitsbouw. De constructie overkapt het busplatform dat op gelijk niveau met de treinen is geplaatst. De 365 m lange kap is opgebouwd uit stalen boogspanten met een overspanning van ongeveer 60 m en grotendeels voorzien van koudgebogen glas waarmee de staalconstructie extra licht kon worden uitgevoerd. Dit project won eerder al eens de Publieksprijs Vernufteling, een prestigieuze ingenieursprijs

Fietsbrug Nieuwe Heemstederbrug
De Nieuwe Heemstederbrug bij de Plofsluis in Nieuwegein is genomineerd voor de nationale Staalprijs 2016 in de categorie D – Infrastructuur. Het architectonisch ontwerp van deze fietsbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal is van studioSK.

De Renovatie en nieuwbouw verkeersbrug Galecopper in opdracht van RWS is genomineerd in categorie D – Infrastructuur. Movares was niet verantwoordelijk voor de uitvoering maar stelde wel het V&G-protocol op en introduceerde daarmee Spoorse veiligheid in ‘bruggenland’.

De uitslag wordt bekend gemaakt tijdens de Nationale Staalbouwdag op dinsdag 11 oktober 2016. in de Kromhouthal Amsterdam. De bekendmaking en de prijsuitreiking vinden plaats van 16.00 – 17.00 uur.
Alle inzendingen en nominaties zijn te bekijken op www.nationalestaalprijs.nl.