Transferium De Uithof grootste P+R

Rotterdam/Utrecht, 26 september 2013 – Utrecht is in De Uithof een nieuwe P+R-locatie rijker, aan de oostkant van de stad nabij het knooppunt van de A27 en de A28. In opdracht van de gemeente Utrecht, de Universiteit Utrecht, de Hogeschool Utrecht en het Universitair Medisch Centrum Utrecht, is een nieuw transferium gerealiseerd. Met op maaiveld een centraal plein met bushaltes, tramperron, fietsenstalling en commerciële ruimtes en daarboven 2000 parkeerplaatsen verspreid over 9 parkeerlagen. Het architectonisch ontwerp van het bouwwerk kwam tot stand in een samenwerking tussen KCAP Architects&Planners en studioSK/Movares en is uitgevoerd door de bouwcombinatie Hurks – Dura Vermeer.

De accommodatie biedt 1500 parkeerplaatsen voor automobilisten die in De Uithof werken en 500 plaatsen voor mensen die naar het Utrechtse centrum willen reizen met de bus of toekomstige tram. Het negen lagen tellende gebouw onderscheidt zich door de geknikte vorm, hellende vloeren en lokaal verdiepingen met overhoogte die het gebouw identiteit en karakter geven. Het open en transparante ontwerp draagt bij aan de publiekskwaliteit, oriëntatie en sociale veiligheid. Het centrale atrium in het hart van het gebouw vormt hiervan de kern. Het daglicht, de spectaculaire trappartijen en een drietal Ginkgo bomen maken het atrium tot dé centrale verblijfsruimte voor alle bezoekers en gebruikers van tram, bus en auto; het is het brandpunt in de oriëntatie.

Bijzonder is de klimwand aan de zuidgevel van het gebouw. De wand is op verzoek van de Utrechtse Sportraad gebouwd in opdracht van de Universiteit Utrecht voor het sportcentrum Olympos en de Utrechtse klimvereniging USAC.

Het gebouw wordt geopend op 30 september 2013 en wordt op 1 oktober in gebruik genomen.

Meer informatie over studioSK
Logo studioSK