Symposium Groene ICT en Duurzame ontwikkeling: Meters maken in het HO

Op 31 januari 2013 organiseren SURF en AgentschapNL het symposium Groene ICT en Duurzame Ontwikkeling in het hoger onderwijs. Ron Visser is namens Movares Energy spreker om 11.30 uur in sessieronde 1. U bent van harte welkom bij deze sessie.

Duurzame slimme balans

Ron Visser (Movares) en Paul de Vries
Duurzaamheid door gebruik te maken van de ICT middelen, combineren van technieken en te onderzoeken wat werkt door te doen.
Co-libre is een initiatief dat ontstaan is omdat individuen en kleine bedrijven nu al een bijdrage kunnen leveren aan duurzame techniek, voordat de standaard er is. Wij geloven dat echte verduurzaming komt door mensen en dat techniek daarbij helpt. Wij zien een uitdaging in het laten zien van de mogelijkheden. Van pauserende wasmachines, waterkokers die vragen of je de ketel op wilt zetten, directe koppeling tussen opwekking en gebruik van energie (GPX) tot implementatie van een Smart Grid.
Co-libre is klein begonnen en we gaan van één testhuis naar tien testhuizen medio 2013, in samenwerking met spelers in het veld en met leerervaringen die we met de wereld willen delen. Graag nemen we jullie mee met onze reis, laten we zien wat er allemaal al kan en wat jullie kunnen bijdragen.

 

Ron Visser

Ron is trotse vader van drie kinderen en geboren  in 1966. Met een achtergrond in HTS-besturingstechniek heeft hij lange tijd in de energiewereld gewerkt. Zijn huidige functie is bij Movares als senior adviseur energiesystemen op het gebied van Smart Grids, elektrisch vervoer, en ontwerp hoogspanningsstations. Daarnaast verzorg hij parttime onderwijs. Zelf heeft Ron al twaalf jaar zonnepanelen en heeft dertig wijkbewoners bewogen met elkaar panelen te installeren.

 

Inschrijven

U kunt zich online aanmelden voor dit symposium! Het symposium wordt georganiseerd in Antropia te Driebergen.