SURE 2012 – 20 juni: Dag van Urban energy

Van 18 t/m 22 juni 2012 vindt SURE 2012 plaats: een innovatiemarkt op het gebied van duurzame innovatie in de regio Utrecht. SURE 2012 is een gezamenlijk initiatief van kennispartners, bedrijven, de Provincie Utrecht, diverse gemeenten en andere organisaties die zich op duurzaamheid richten. De organisatie is in handen van het Utrecht Sustainability Institute (USI) en zijn netwerk.

Doel van het evenement is om vraag en aanbod in duurzame oplossingen bijeen te brengen. Thema’s die aan bod komen zijn water en energie in de urbane omgeving, CO2 afvang en opslag, duurzame mobiliteit en verduurzaming van historische panden.

SURE 2012 zal iedere dag een ander duurzaam onderwerp belichten aan de hand van presentaties, veldbezoeken en workshops.

20 Juni is de dag van Urban energy en spreekt Rik Luiten er om 11:20 namens Movares in het programma-onderdeel:  Mobiliteit met minder congestie en emissies

Movares (Rik Luiten), Prestige Taxi (George Jansen*), TNO (Sander Schaminee), Van Gansewinkel*
Technologie, innovatieve diensten en real-time congestiemanagement die emissies van het wegvervoer beperken.

 

Bekijk het hele programma van de dag van Urban Energy.

 

Porgramma SURE 2012:

• 18 juni | De dag van de Duurzame Mobiliteit op maandag 18 juni geeft het startsein voor een regionale mobiliteitscampagne. Diverse partijen in de regio, waaronder de Universiteit Utrecht, het Utrechts Medisch Centrum en de Hogeschool Utrecht, alle verbonden in het Utrecht Science Park, zullen dan hun ambities en concrete plannen presenteren ten aanzien van duurzame mobiliteit.

• 19 juni | Tijdens Liquid of Life op dinsdag 19 juni staat watermanagement in de stedelijke omgeving centraal. Onderzoek en innovatie op dit gebied heeft in de Utrechtse regio een hoge vlucht genomen. Utrechtse organisaties als Hoogheemraadschap, De Stichtse Rijnlanden, de Hollandse Waterlinie, Tauw, Grontmij en DHV laten aan de hand van presentaties en veldbezoeken op inspirerende locaties zien wat de ontwikkelde kennis in de praktijk oplevert.

• 20 juni | Bij Urban Energy op woensdag 20 juni ligt de nadruk op energie-innovatie. Een serie uiteenlopende duurzame energie-innovaties in de gebouwde omgeving passeert de revue. Verder vormt de dag een innovatiemarkt waar aanbieders en afnemers van expertise en projectideeën allianties kunnen smeden, onder andere tijdens workshops over energiebesparing in de bestaande bouw, inpassing van duurzame energie, smart grids en duurzame mobiliteit.

• 21 juni | Tijdens het evenement Carbon Future op donderdag 21 juni leert u aan de hand van de gelijknamige serious game welke keuzes nodig zijn om de overgang naar een duurzame, koolstofarme energievoorziening mogelijk te maken. Minimaal aantal deelnemers: 30 personen (geen maximum). Registratie sluit 14 juni.
• 22 juni | Op het slotevenement Duurzaam Doen op vrijdag 22 juni kunt u kennismaken met de nieuwste innovatieve oplossingen, met een focus op de slimme verduurzaming van de Domstad met haar historische en beeldbepalende gebouwen. Zo krijgt u alles te horen over het Lighthouse-project ‘Verduurzaming Ooglijdersgasthuis’. Daarnaast kunt u deelnemen aan een twintigtal workshops en een kennismarkt in samenwerking met de betrokken partners.  

Meer informatie over SURE 2012 op de website van het USI:http://www.usi-urban.nl/event/sure-2012