Station Utrecht Leidsche Rijn geopend

Afgelopen zaterdag 8 juni is station  Utrecht Leidsche Rijn officieel geopend. Het station is een belangrijke schakel in de Utrechtse regio: het ontsluit de wijk Leidsche Rijn Centrum, waardoor ook winkels, bedrijven én het toekomstige ziekenhuis goed bereikbaar worden met de trein. Reizigers konden vanaf 9 juni gebruik maken van het splinternieuwe station, dat een ontwerp is van het Utrechtse advies- en ingenieursbureau Movares.

Naast de opening van het station is ook een nieuw stukje infrastructuur in gebruik genomen. Dankzij een nieuw keerspoor bij Woerden Molenvliet gaan op werkdagen tot 20.00 uur meer Sprinters stoppen op Utrecht Terwijde, Vleuten en Woerden.

Randstadspoor
De bouw van station Leidsche Rijn is onderdeel van het project Randstadspoor: een hoogwaardig spoornetwerk in de regio Utrecht. Tussen Vleuten en Houten worden de sporen verdubbeld en verrijzen nieuwe stations. Zo zijn ook de stations Utrecht Terwijde en Houten Castellum al in gebruik genomen. Dankzij Randstadspoor stappen reizigers dichter bij huis én frequent(er) op de trein. Moderne stations met praktische voorzieningen maken reizen comfortabeler. In totaal gaat het bij Randstadspoor om meer dan 80 kilometer nieuw spoor, zeven nieuwe stations, drie keersporen en twee dive-unders.